sâmbătă, 13 aprilie 2013

Saracia naste "extraterestrii"


roona begun

Un tata african este ingrozit de neputinta de care da dovada in fata tulburatoarei boli de care sufera fetita sa in varsta de numai 18 luni..
 .









Saracia naste "extraterestrii"

 Situatie traumatizanta pentru parinti


   Fetita pe nume Roona Begun este din Agartala,capitala statului Tripura din India,sufera de un caz neobisnuit de hidrocefalie.. 
   Datorita acestei boli, capul fetitei a atin dimensiuni alarmate..
  Tatal fetitei este disperat, neavand bani pentru a obtine mai mult ajutor medical,acesta lucrand ca un simplu muncitor la o fabrica de caramida; castigand 2 dolari pe zi.
.
roona begun

   Dr. Peter Heydemann, un neurolog pediatru de la Rush University Medical Center din Chicago, a declarat ca fetita ar putea fi,probabil. salvata, facandu-i-se un sant prin care lichidul acumulat ar putea fi drenat, insa este rezervat in privinta leziunilor ce ar putea aparea..
Hidrocefalia este acumularea anormală de lichid cefalorahidian  în cavitățile creierului determinată de anomalii de circulație sau de reabsorbție sau, mai rar, datorită unei produceri excesive de lichid cefalorahidian.
 O multitudine de cauze pot duce la aparitia acestei boli dar cele mai des intalnite sun cauzele non-genetice.. Boala poate sa fie prezenta la  nastere pur si simplu fara a avea vreo legatura ereditara.
Sper ca Roona sa treaca cu bine de acest "mare hop" din viata ei si sa poata deveni un copil normal la fel ca toti ceilalti..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu