miercuri, 29 august 2012

Tare - Liber la alcool pentru soferi ...

Nu stiu cum sau de ce dar pur si simplu dragele noastre televiziuni si site-uri de stiri au inceput sa promoveze subit faptul ca in curand soferii or sa consume alcool fara sa mai poata fi pedepsiti pentru ca au condus sub influenta alcoolului...
De ce ? Dintr-un motiv absolut idiotic si absurd, nu mai au bani pentru analize.

Adica, dupa cum probabil stiti deja, odata ce ai fost prins ca ai condus sub influenta alcoolului esti dus frumos la medic pentru analize de sange care servesc drept proba a faptului ca ai condus sub influenta bauturilor alcoolice.
Parte interesanta este ca medicii au inceput sa refuze sa faca aceste analize pe motiv ca nu au intrat banii pentru achizitionarea truselor cu care se fac analizele in cauza.
Asa ca nea Gigel care doar ce incepe sa isi revina din mahmureala poate sa plece linistit acasa pentru ca politisti nu au ce sa ii faca fara dovezi, nu oricine ar recunoaste pur si simplu ca sa ii ajute pe politisti.
Partea cea mai proasta este ca acelasi lucru se poate intampla in curand in cazul mai multor seturi de analize, astfel ca riscam ca in curand sa nu mai fie pedepsiti altii ce savarsesc fapte mult mai grave, mai exact, fara aceste expertize si analize care sunt parte a unor dosare penale - accidente rutiere, violuri, crime, talharii, cei ce savarsesc astfel de fapte ar putea cat de curand sa scape nepedepsiti pentru ca anchetele se lungesc la nesfarsit intarziind trimiterea in judecata a suspectilor.
Cel mai frumos este ca in loc ca aceste site-uri de stiri sa ajute intr-un fel prevenirea acestor situatii, ei fac articole care incurajeaza practic persoanele sa faca ce vor, stiind ca au un grad din ce in ce mai scazut de pericol pentru a fi prinsi.
Insa greseala mare este a celor de la Ministerul de Interne care are de platit aproximativ 7.5 milioane de $ catre Institutul de Medicina legala din care a platit pana acum doar vreo 5000$, adica nici macar 1% .
Si in fiecare an suma alocata acestor analize si expertize scade drastic, ajungand la doar 15% din cat se aloca in 2010.
Ce parere aveti asupra acestui fenomen si cam cat trebuie sa mai suportam magariile lor?
Avem bani de promovat o frunza, dar nu avem bani sa inchidem infractori...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu