marți, 28 august 2012

Perle de toamna la BAC ...

A venit toamna, a inceput sesiunea de toamna la BAC si normal ca a inceput si sesiunea de perle.
Cu mic, cu mare, profesorii au adunat cateva dintre perlele scrise de cei care, sincer, nu inteleg de ce se mai prezinta oamenii la Bac in afara de a ne oferi noua subiecte de comentat.
Hai sa va pun la curent cu cateva dintre perlele de inceput la BAC :


1. Parerea mea e ca Ilie Moromete lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu
2. Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului.
3. Sotul o lasase singura acasa si femeia nu intelegea pe unde umbla de atata vreme, asa ca a incalecat pe cal si a mers sa il caute. Ii era teama ca o sa-l prinda cu o femeie, dar l-a gasit mort.
4. Numele de "genul liric" vine de la cuvantul "lira" care e un instrument muzical. Inseamna ca e ceva romantic, pe placul doamnelor. A doua trasatura e ca iti face imaginatia sa zboare, la fel ca pasarea lira
5. La subiectul la care elevii trebuiau sa explice rolul cratimei in "dac-al ei glas", un elev a raspuns: "N-avea niciun motiv sa puna cratima, dar i-a fost lene sa scrie corect: daca glasul ei.
6. Eu din ce a zis Blaga n-am inteles nimic. O sa mai scriu o bucata de comentariu din Morometii, in loc.
7. Poti sa vezi practic ce vrea sa spuna poetul daca te duci pe ogor. Daca nu muncesti cu tractoare si semanatoare, nu ies roade si ramai cu burta goala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu