miercuri, 27 iunie 2012

ITAddict

Pentru aceasta postare am apelat la unele materiale marca ItAddict (http://www.itaddict.ro) , baietii sunt chiar "addict" asa ca mereu gasesc ceva interesat care merita dat mai departe .


1. A treia generatie de tablete Apple se deosebeste de majoritatea prin umitoare rezolutie Retina ( 2048 x 1536 pixeli ) si pe langa faptul ca este cea mai bine vanduta tablete are si o autonomie a bateriei foarte buna. Bateria masiva cu capacitatea de 11.666 mAh poate va pune pe ganduri cat costa incarcatul bateriei pe durata unui an. Raspunsul ne-a lasat cu gura cascata “ Un suc la o terasa costa mai mult decat curentul electric care ne permite sa rulam jocuri sau sa citim e-mailuri pe iPad” , studiul a fost condus de catre
Electric Power Research Institute. Suma exacta este 1.36$ ( aproximativ 5 lei ), calculul a fost facut pe presupunerea ca utilizatorul isi incarca o data la doua zile iPad-ul, dat fiind
faptul ca bateria tine pana la 10 ore putem spune ca este plauzibil.

2. Dupa ce Microsoft a prezentat noul sau sistem de operare mobil Windows Phone 8 precum si lista producatorilor ce vor produce aceste noi smartphone-uri, se pare ca acestia lucreaza la propriul smartphone pentru a stimula cresterea popularitatii Windows Phone. Inca nu se stie daca acesta va fi doar unul de referinta sau este destinat chiar aparitiei pe piata.
Raspunsul Microsoft in legatura cu aceasta tema a fost unul ambiguu, acestia au declarat ca sunt foarte increzatori in partenerii lor hardware, sugerand ca nu este nevoie pentru un dispozitiv propriu. Totusi, stim cu totii ca Microsoft lucreaza in secret de fiecare data, asa cum s-a dovedit si cu noile tablete Surface.
3. In timp ce hard-urile traditionale au inca un pret ridicat datorita “inundatiilor”,pretul SSD-urilor continua sa scada, producatori ca OCZ, Corsair sau Crucial au scazut pretu dramatic fata de anul trecut,  modele de capacitate mai mare ( 200 – 250 GB ) au suferit o scadere a pretului de pana la 50 de procente. Singurul producator care a tinut pretul mai ridicat este Intel, mai exact seria 320 care foloseste un controller Intel. Noua serie Intel 520, foloseste acelasi controller SandForce care se gaseste pe majoritatea SSD-urilor are un pret mai ridicat ca majoritatea SSD-urilor de pe piata, Intel spune ca diferentiaza SSD-urile lor cu un custom firmware care dupa spusele lor cresc performantele SSD-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu