joi, 7 martie 2013

Artisti neintelesi ...

stand up comedy
   Sunt puţin cam dezamăgit când mai se nimereşte să arunc o privire pe la televizor sau navighez fără un scop anume pe internet şi observ cum tot felul de manelişti care sunt antitalent şi copiatori, iar acum mă refer strict la exemple care sunt refuzate până şi de restul maneliştilor "adevăraţi", pentru că nu stau eu acum să discut gusturile celor care îl adora pe Salam, dar e trist când vezi că până şi nulităţile acestui "gen" de muzică sunt mai urmăriţi decât artişti adevăraţi care merită mult mai mult.





Artişti neînţeleşi ...


Folkish stand up comedy ...



  •    Doar că în România artiştii sunt apreciaţi doar după deces, până atunci sunt simple fantome ce mai trag după ele câte un admirator rătăcit.
  •    O să aduc în discuţie mai mulţi artişti în timp, dar azi mă limitez la două "vedete" care au adus în România conceptul de "folkish stand-up-comedy", mai exact Ada Milea şi Mihai Mărgineanu.
  •    Nu am reuşit din păcate să îi urmăresc live, dar nu se ştie niciodată, mai e timp până vine sfârşitul lumii iar...
  •    Ei nu sunt urmăriţi pe motiv că nu ştiu să facă "muzică de tip comercial", adică nu ştiu genul "să moară duşmanu", însă puţini stau să îi urmărească şi să realizeze în ce constă talentul acestor artişti.
  •    În primul rând ambii controlează destul de bine "secretul chitarelor", precum şi alte instrumente din ce am mai observat eu, dar chitara rămâne de bază.
  •    La capitolul voce nu se pune problema, ei sunt în stare oricând, oriunde să cânte, nu ca alţi "artişti" făcuţi prin studiouri care se pierd dacă nu pot să facă playback, plus că Ada Milea cred că a imitat până acum atât de multe voci şi sunete încât nu mai ştie sigur care era vocea ei originală.
  •    Majoritatea melodiilor celor doi sunt construcţii simple, puţin teatrale, însă pline de umor, câteodată şi puţin cam vulgare, aşa că nu vă recomand să mergeţi cu copii mici la astfel de spectacole, deşi observ că ştiu aştia mici mai multe decât noi câteodată.


  •    Mai multe despre cei doi vă las să aflaţi singuri, dar în primul rând vă invit să îi urmăriţi ca să înţelegeţi mai bine despre ce este vorba şi să vedeţi cum poate un artist adevărat să vă "lumineze" ziua, fără să atenteze la "ciuda duşmanilor".






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu