luni, 24 decembrie 2012

Sfaturi pentru securitatea PC-ului ...

sfaturi pc
Siguranta PC-ului dumneavoastra este foarte importanta, pentru ca de cele mai multe ori folositi PC-ul pentru stocarea unor fisiere personale foarte importante sau aveti salvate date de genul cardurilor bancare sau alte conturi importante.
Din pacate pe zi ce trece apar tot mai multi indivizi care incearca sa profite de naivitatea unora si sa fure datele personale ale acestora. Incercati sa evitati sa fiti una dintre aceste persoane prin putina atentie si prin urmarea catorva sfaturi simple care va ajuta la imbunatatirea securitatii PC-ului dumneavoastra.





Sfaturi pentru securitatea PC-ului ...

Antivirus si anti-spyware, foarte important ...


In primul rand : Banca, serviciile eBay, PayPal, broker-ul dumneavostra, nu va vor trimite un e-mail nesolicitat in care iti cer numarul contului, PIN-ul sau parola. Chiar daca in e-mail se precizeaza ca exista o problema in ceea ce priveste contul dumneavostra, totul este o inselatorie. Daca vi se intampla acest lucru, insa nu este o inselatorie, inseamna ca cel cu care lucrati nu intelege securitatea datelor si informatiilor, si astfel, afacerea dumneavoastra se afla in pericol. (fapt ce l-am mai prezentat intr-un articol anterior).

Microsoft nu va trimite niciodata un patch prin intermediul e-mail-ului. Daca se intampla sa primiti un astfel de e-mail, raportati imediat la departamentul suport. Dupa aceasta stergeti e-mail-ul.
Nici o companie nu trebuie sa va trimita programe prin intermediul e-mail-ului, ci numai daca vi s-a transmis acesta intentie, si stiti exact ce veti primi.
Pe langa asta mai este importanta si configurarea PC-ului.
Asigurati-va ca aveti instalate un firewall, un antivirus si un instrument anti-spyware si caracteristicile de securitate ale Windowsului sunt corect activate si configurate.
Windows vine cu un firewall propriu si alte setari de securitate care trebuie sa fie corect configurat pentru protectie maxima. Setarile Firewall-ului Windows sunt in sectiunea System and Security din Control Panel. Ori de cate ori este posibil, rulati Windowsul folosind un cont standard (nu Administrator). Aceasta limiteaza numarul de modificari facute sistemulului de un anumit program.

bitdefender
Toate software-urile care ruleaza pe PC-ul vostru ar trebui sa fie configurate si sa se actualizeze automat. Antivirusul si anti-spyware se bazeaza pe cele mai recente fisiere de definitie pentru a identifica cele mai noi amenintari, in timp ce actualizarile Windows si patch-urile lansate de Microsoft sunt adesea folosite pentru a corecta gaurile de securitate si vulnerabilitatile. Noi versiuni de browsere Web sunt eliberate in mod regulat pentru a combate cele mai recente amenintari de securitate si pentru a repara orice bug-uri care apar.
In plus, ca si antivirus va recomand gama celor de la Bitdefender, care au un nivel de securitate foarte bun si au foarte multe elemente noi care ajuta utilizatorii sa descopere mai usor orice incercare de fraudare a datelor personale.
Utilizati Bitdefender Antivirus pentru mai multa siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu