duminică, 16 septembrie 2012

Liga I - Hotu' striga hotii

Liga I a ajuns deja la punctul in care incep sa se faca jocurile de culise pentru titlu si pentru competitiile europene. Cei de la CFR Cluj, desi au castigat meciul cu Dinamo, se tot plang de faptul ca arbitrul a fost din Bucuresti.
Asta e pe principul cu hotu' striga hotii. 
Nu trece etapa fara scandaluri cu arbitri, cu jucatori acuzati de blat sau cu antrenori amenintati cu demiterea sau chiar demisi.
Si in alte campionate mai apar scandaluri, dar totusi, ceea ce se intampla in campionatul nostru depaseste limita normalului si a bunului simt.
Suporterii au ajuns sa se simta mai bine urmarind desclaratiile si scandalurile de dupa meci decat meciul in sine, pentru ca la nivel de fotbal suntem destul de limitati deoarece investitiile nu prea se fac cu cap si liniste la echipa nu exista, asa ca nu putem avea pretentia sa vedem meciuri prea spectaculoase atunci cand se stie clar ca cine calca stramb poate sa fie imediat "sanctionat".
Si echipe foarte importante din toata lumea mai pierd meciuri sau au un joc care lasa de dorit, sau sunt clar dezavantajati de arbitri, eventual spun si ei la cald cateva lucruri putin deplasate si cam atat, rareori vedem scandaluri si aproape niciodata nu sunt implicati patronii.
La noi insa patronii si presedintii de club sunt cei care ies cel mai mult in evidenta.
Cum poti sa iti permiti, ca si conducator de club, dupa ce esti clar acuzat in repetate randuri ca ai cumparat arbitri si ca ai dat bani pentru campionat sa iesi sa spui ca esti dezavantajat datorita faptului ca esti arbitrat de arbitru din Bucuresti, dupa un meci pe care l-ai castigat?
Au ajuns ca cele mai interesante meciuri sa fie cele cu echipe care se bat la retrogradare sau cu echipe care pur si simplu nu au suportul financiar necesar ca sa isi permita sa cumpere arbitri asa ca acolo jucatorii sunt nevoiti sa dea totul pe teren ca sa urce cat mai sus si sa ajunga sa fie si ei promovati.
In Romania, in loc sa vedem la stirile sportive ce goluri se dau, clasamente, declaratii pozitive din partea antrenorilor si jucatorilor, dezvoltari de academii, comemorari, etc.. noi urmarim continuu cum se cearta intre ei conducatorii de cluburi.
Solutia ar fi simpla, nimeni sa nu mai intre pe articolele legate de conducatori de cluburi, ca sa nu mai aiba trafic, emisiunile cu conducatori de cluburi sa nu mai fie urmarite ca sa lipseasca ratingul si poate usor usor or sa se mai linisteasca si o sa ne apropiem si noi de civilizatie, unde declaratiile se dau pe teren printr-un joc spectaculos.
Din pacate lumea a ajuns sa se "hraneasca" cu scandaluri ca sa uite de problemele proprii asa ca sunt sigur ca putini ar lua in seama o asemenea initiativa desi este cea corecta pentru adevaratii suporteri ai fotbalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu