A fost total dezamăgitor cum ne-am prezentat la Eurovision în ultimii ani, însă sper că de data asta o să fie o alegere mai bună şi poate cu puţin noroc o să mai prindă şi România podiumul.
Finala selecţiei naţionale Eurovision 2013
Cine merge la Eurovision să reprezinte România ?
- Au fost înscrise pentru selecţia Eurovision din România nu mai puţin de 135 de melodii, din toate genurile posibile, de la manele la operă, însă doar 12 au ajuns până în marea finală.
- O să vă prezint piesele calificate în ordinea în care consider eu că o să se claseze în finală, apoi o să şi motivez alegerile făcute pentru că unele o să pară puţin mai ciudate.
- Luminiţa Anghel - Unique
- Electric Fence - Emilia
- Andrei Leonte - Paralyzed
- Elena Cârstea - Spinning
- FreeStay - Criminal Mind
- Ovidiu Anton - Run away with me
- Tudor Turcu - Hello
- Al Mike feat. Renee Santana - What is love
- Cezar - It's my life
- Narcis Iustin Ianău - Seven
- Cristian Prăjescu - The best thing in life is to love
- Casa Presei - Un refren
- Am ascultat de 3-4 ori fiecare melodie calificată în finală, dar am ajuns la concluzia că Luminiţa Anghel este cea mai bună voce calificată în finală. Melodia este "decentă", nu e ceva care să rupă gura târgului, dar este bine interpretată, dacă ne aducem bine aminte, în 2005, piesa Let me try nu era ceva extraordinar, însă interpretarea marca Luminiţa Anghel a adus un loc 3 pentru România la Eurovision. Mulţi se leagă de negativ, că ar fii inspirat din filmele horor. Mie personal îmi aduce aminte de coloana sonoră de la filmul animat cu Anastasia cu tentă de Burlesque. Oricum ar fi, eu cred că e singura care are şanse din cei calificaţi în finală.
- De ce Electric Fence pe 2 ? Simplu, este ceva nonconformist, ceva nou, care ar putea să surprindă destul de plăcut. Melodie rromani în engleză, au păstrat ritmul destul de alert, începutul creează impresia că urmează melodia celor de la Black Eyed Peas, însă imediat devine o noncomformistă melodie de petrecere rromani.
- Fiind ceva ieşit din tipare ar avea o şansă în plus să impresioneze şi cu siguranţă s-ar remarca.
- Andrei Leonte, un tânăr foarte talentat, se vede clar că şi-a pus amprenta asupra lui participarea şi câştigarea X Factor. Ambiţia l-a propulsat în finala Eurovision România, unde are o şansă bună de a se impune, având o melodie care prinde uşor la public şi o poveste destul de interesaţă spusă prin versuri dar şi interpretarea scenică. Are un număr destul de complet, poate puţin cam timid la început, dar asta se poate rezolva.
- Elena Cârstea, clar o artistă consacrată şi cunoscută în toată lumea, numeroase premii într-o carieră muzicală extraordinară, dar totuşi nu o văd pe podium. Trebuie să se înţeleagă că vine un timp când nu mai putem avea aceleaşi pretenţii, melodia este bunicică, însă interpretarea cam lasă de dorit, în special începutul. Am ascultat de mai multe ori melodia şi mi-am imaginat această melodie pusă pe un ritm puţin mai alert şi interpretată de o voce mai puternică, o interpretare de genul Let me try a Luminiţei Anghel, cred că atunci ar fi avut şanse mult mai mari, însă eu nu consider că interpretarea actuală ar avea şanse.
- FreeStay şi trupa lui Ovidiu Anton, sunt cam pe aceeaşi treaptă în clasamentul meu, FreeStay au furat puţin startul având un stil şi un ritm ceva mai căutate decât "balada rock" a lui Ovidiu Anton. Ambele trupe însă par trupe "haiduceşti", cu melodii destul de bune, dar care nu ies prea mult din tipare din păcate şi astfel nu îi văd să poată obţine o clasare bună la Eurovision.
- Mă aşteptam la mai mult din partea lui Tudor Turcu, melodia însă pare mediocră, îmi place interpretarea lui per total şi prezenţa lui scenică, mai ales acea privire care te captează şi îţi oferă o idee despre lumea lui, însă din păcate melodia nu impresionează.
- Mihai Alexandru (Al Mike), cred că nu a făcut o alegerea tocmai bună prin alegerea solistei. Renee Santana poate dă bine când face playback, dă bine pe pozitiv, dar live pare cam lipsită de vlagă, parcă se pierde pe scenă, nu are deloc prezenţă scenică pentru a atrage publicul, pare doar că se pregăteşte să decoleze sau că dirijează traficul atunci când începe să dea din mâini.
- Cezar şi Narcis Ianău, au un talent foarte interesant, însă puţini apreciază acest stil, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt amândoi aşa jos în clasamentul meu, pentru că o să fie un număr destul de mic care or să aprecieze talentul celor 2 ca să îi voteze. Narcis este mai jos în clasament deşi este mult mai cunoscut în România decât Cezar, însă în afara graniţelor Cezar are un avantaj copleşitor, el fiind foarte cunoscut în străinătate şi chiar şi în scenă se cunoaşte clar experienţa lui Cezar faţă de Narcis care s-a făcut cunoscut destul de curând prin participarea la Românii au talent, unde a reuşit să îşi facă talentul remarcat.
- Cristin Prăjescu, o voce bună, un tânăr talentat însă lipsit de experienţă. O interpretare destul de mediocră, se cunoaşte clar dacă asculţi cu atenţie melodia că nu îşi poate stăpânii prea bine nici respiraţia, ceea ce poate ne mai scapă nouă, dar cu siguranţă nu scapă la specialişti, aşa că nu îl văd cu şanse.
- Ultimii, dar nu cei din urmă, Casa Presei. O trupă destul de interesantă, o melodie plăcută, însă asta la nivel de a asculta melodia într-un pub, sau la o petrecere cu prietenii, nu o piesă care să facă furori la un concurs internaţional. Apreciez ceea ce fac ei, însă nu este locul lor la acest concurs, o piesă cu o construcţie monotonă, nu se profită de saxofon cum trebuie, piesă la nivel de cafenea.
Cam atât pentru moment despre Eurovision. Mai discutăm după finală, adică pe 9 martie.
Sursă melodii : Eurovision TVR
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu