duminică, 20 ianuarie 2013

Utilitatea ecranului tactil la notebook-uri

notebook
In ultimi ani, majoritatea marilor producatori din domeniul IT si cel al smartphone-urilor au insistat pe domeniul ecranelor tactile. Posed un smartphone cu touch si pana de curand am avut placerea de a testa si o tableta galaxy note 10.1 .




Utilitatea ecranului tactil la notebook-uri ...

De ce credeti voi ca merita achizitionarea unui notebook ...



    La smartphone-uri, opinia mea ar fi ca nu se merita sa aiba touchscreen daca ecranul nu are minim 4", altfel mai mult incurca decat sa ajute, dar este doar o opinie. In schimb tabletele daca nu ar fi cu touch si-ar pierde probabil tot farmecul, navigarea folosind touchscreen-ul fiind o experienta destul de placuta.
    Asa ca de acolo si pana la notebook-urile care sa posede touch mai era doar un pas, pas pe care marii producatori l-au facut in momentul in care au adus pe piata primele modele de notebook-uri cu ecran tactil. In acest domeniu probabil cei de la Asus sunt cel mai bine "infiltrati" pe piata IT din Romania, modelele VivoBook S200 si S400 intrand destul de repede in vizorul pasionatilor de IT.
   Inca mai se gasesc persoane care nu inteleg ce e ala notebook cu ecran tactil, sau mai bine spus, pe ce principiu sunt acestea alcatuite.
   Cel mai simplu ar fi de spus ca este o tableta conectata permanent la o tastatura "de moda veche".
   Aceste notebook-uri au fost optimizate pentru Windows 8, acesta avand si o platforma ce se merita manevrata pe un ecran tactil.

asus vivobook
Argumente contra nu prea sunt ele discutate, dar acestea exista.
Principalul ar fi ca datorita ecranului tactil automat bateria notebook-ului are o durata mai mica de functionare decat la alte notebook-uri.
Un alt dezavantaj ar fi ca ecranul este foarte lucios si facut dintr-o sticla speciala si este cam greu de folosit in aer liber deoarece reflecta foarte usor lumina solara si astfel scade vizibilitatea.

   De asemenea unghiurile din care poti privi la acest tip de ecran fara a fi prea afectata calitatea imaginii cam lasa de dorit, deoarece din cate am observat eu, are o raza cam mica de acoperire.
   De asemenea, pentru cei mai pretentiosi, o sa se puna problema cu stergerea ecranului destul de des, ca normal ca o sa atraga ceva mai mult praf si o sa fie cam plin de amprente daca este folosit destul.
   In schimb, windows 8 este destul de interesant de folosit cu ajutorul unui ecran tactil.
   Ecranul tactil, in special in cazul unui display ce se poate roti usor, confera un confort destul de bun pentru navigarea pe internet, vizionare de filme si, de ce nu, chiar si in cazul unor jocuri pentru impatimiti sau in cazul plictiselii ce intervine in special in calatoriile lungi.
   Si oricum, pentru pasionatii in domeniu, experienta navigarii pe un ecran tactil, cu noile caracteristici implementate pe windows 8 si cu cele ce mai urmeaza sa apara in scurt timp, notebook-urile cu ecran tactil sunt practic un vis devenit realitate, domeniu in care Asus domina destul de clar momentan .

Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro.

Un comentariu:

  1. Salut, mersi ptr. vot. Ce nu ti-a placut la articol, sau ce as putea sa imbunatatesc pe viitor ? :)

    RăspundețiȘtergere