luni, 3 septembrie 2012

Animale vs. oameni - partea II

Inca un exemplu pentru care ajungem din ce in ce mai aproape de concluzia ca desi ne consideram superiori animalelor datorita capacitatii noastre de a creea diverse lucruri si pentru capacitatea de a vorbi (capacitate pe care de fapt o au toate animalele doar ca asa cum pentru noi exista diverse limbi : ex. romana, franceza, engleza, etc. asa putem considera soparleasca, delfineasca, etc...), totusi, aceste animale sunt mult mai responsabile decat oamenii.

Un exemplu destul de clar a avut loc pe o plaja din Florida.
Un grup de balene au esuat pe acea plaja si desi au fost si cativa oameni care au incercat sa ajute mentinand mamiferele hidratate, 3 sferturi din ele au decedat pana la aparitia autoritatilor.
Partea impresionanta este insa in concluzia la care au ajuns specialistii care au analizat aceasta situatie inedita, pentru ca nu isi puteau explica de ce au esuat atat de multe.
Concluzia la care s-a ajuns a fost ca unu dintre balene a esuat iar restul grupului au ajuns pe mal in incercarea de a o salva pe prima, pentru ca nu au vrut sa o paraseasca acolo.
Aceste mamifere traiesc in grupuri, ele fiind foarte apropiate intre ele si comunicand in permanenta.
Astfel, aceste animale in fata carora ne consideram superiori isi dau viata una pentru cealalta, in timp ce noi oamenii ne omoram intre noi pentru putere.
O putere absolut absurda si idiotica, dar parerea asupra acestei lupte inutile pentru putere o sa o prezint intr-un alt articol.

Un comentariu:

  1. Foarte frumos articolul.
    Ai dreptate balenele traiesc in grup si se protejeaza intre ele si noi traim in grup dar se pare ca noi nu ne prea protejam unii pe ceilalti.
    Succes.

    RăspundețiȘtergere