duminică, 5 august 2012

Jo 2012 Romania...

Romania a reusit castigarea celei de-a doua medalie de aur la JO 2012.
Sandra Izbasa a intrat ultima in finala de la sarituri, avand a doua nota in calificari. Izbasa a fost notata in finala cu 15.383 la prima saritura si cu 15.000, la acea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obtinut medalia de aur, care este a opta pentru Romania la actuala editie a JO.
O performanta destul de buna. Insa cam putine medalii pentru o tara care ar putea da foarte multe talente in gimnastica.
Totusi eu consider ca sportivii nostri au dat ce au avut mai bun si ca rezultatele lor sunt chiar peste ceea ce eu personal ma asteptam din cauza conditiilor foarte limitate din Romania.

Daa ne uitam la alte tari care sunt inaintea noastra la clasamentele pe medalii, acele tari au milioane de sportivi legitimati din care sa aleaga si au investitii de sute de milioane de euro in gimnastica si alte sporturi, in timp ce la noi nici macar nu au sali in care sa se antreneze multi dintre cei care acum ne reprezinta acolo la JO. Cum sa le cerem mai mult cand nu le ofera nimeni conditii de antrenament.
Cum sa fie copii nostri atrasi de gimnastica sau sport in general cand singurele sporturi mediatizate la noi in tara sunt baschetul si fotbalul, iar la investitii stam foarte rau pentru ca statul nu ajuta, iar investitorii vor castiguri cat mai mari cu investitii cat mai mici.
Asa ca mult noroc sportivilor care ne reprezinta tara, ei merita toata aprecierea noastra, pentru ca desi sansele sunt impotriva lor ei au reusit sa ne faca mandri si sa aduca Romania pe podium de 8 ori pana acum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu