miercuri, 15 august 2012

Incompetenta sau autoconservare?

Am asistat la un incident care iese putin din tiparul normalului de zi cu zi si sunt interesat de parerile voastre asupra acestui subiect.
A avut loc un accident in apropierea localitatii in care locuiesc iar casa mea este amplasata destul de aproape de o trecere de cale ferata, mai exact o trecere cu bariera.
De obicei nu e cine stie ce galagie in afara de muzica data prea tare la localul din apropiere unde se fac foarte des nunti, botezuri, onomastice si te mai miri ce, insa de data asta am fost trezit de galagia de la bariera.

Asa ca daca tot a reusit sa ma trezeasca am iesit si eu afara si m-am dus de curiozitate sa vad ce se intampla.
La bariera asteptau 3 ambulante cu echipa de descarcerare dupa ei si ce mai trebuie, semnale luminoase si acustice pornite si tto dateau prin statie sa ridice repede barierele pentru a putea ajunge in timp util la locul accidentului.
Angajatul CFR de la bariera totusi nu a vrut nici in ruptul capului sa ridice bariera si astfel a facut ambulantele sa astepte 5-10 minute pentru a trece o locomotiva, doar atat, o locomotiva care nu tragea vagoane , nu ducea absolut nimic... Si totusi ambulantele au fost nevoite sa astepte 5-10 minute pentru acea locomotiva.
Normal ca asa cum am iesit eu au mai iesit cateva zeci de persoane plus ca au coborat din masini si toti cei care asteptau la bariera si toata lumea a inceput sa ii adreseze diverse injurii angajatului CFR pentru nepasarea de care a dat dovada tinand cont ca acele 5-10 minute pot fi decisive in salvarea unor vieti omenesti.
Citez : "Criminalule..." ; "O sa iti faca CFR-ul statuie..." ; "Mor oamenii pentru spagari", etc.
Din punct de vedere moral 100% angajatul CFR trebuia sa ridice bariera pentru ambulante pentru ca acestea treceau in maxim 30 de secunde si isi continuau drumul.
Din punct de vedere legal nu stiu  daca respectivul avea sau nu voie sa ridice bariera pentru ambulante asa ca astept comentariile voastre pentru a se lamuri si acest aspect.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu