miercuri, 11 iulie 2012

Tineri geniali

In timp ce majoritatea tinerilor isi pierd timpul cat mai inutil cu putinta , printre acestia ma aflu si eu probabil, exista insa tineri care fac tot felul de "ciudatenii" si care isi doresc sa aiba un impact important asupra lumii .
Cel mai interesant este cazul unui baietel care la 8 ani deja este la facultate si are chiar note mai bune decat colegii sai care sunt cu peste 10 ani mai mari decat el .
Tanishq Abraham face cursul de astronomie la facultate, iar specialistii cred ca va ajunge unul dintre geniile capabile sa schimbe soarta omenirii.

Shree Bose a creat un medicament care ar putea ajuta la vindecarea cancerului. Se poate lauda cu un cerc larg de prieteni, dar poate cel mai cunoscut dintre ei este presedintele Obama. Cel mai puternic om al planetei i-a recunoscut de doua ori, in mod public, realizarile in cercetarea cancerului si au purtat discutii chiar in biroul sau de la Casa Alba.
Mark Gurman este bloggerul care afla secretele celor de la Apple. Iar asta ii enerveaza teribil. Din toamna va studia informatica la Univeristatea din Michigan.

Nive Jayasekar are 17 ani si este deja angajata a Facebook. A creat o aplicatie pentru telefoanele mobile si l-a impresionat pe Mark Zuckerberg. Va studia in toamna la Univeristatea Carnegie Mellon, dar nu va renunta sa creeze in continuare si alte soft-uri.
Samantha Garvey locuia pe strazi atunci cand si-a dat seama ca trebuie sa invete ca sa reuseasca in viata. A devenit semi-finalista intr-o competitie lansata de Intel. Proiectul cu care a uimit s-a numit “ Efectele mediului inconjurator si ale pradatorilor asupra plasticitatii fenotipice a midiilor". Vrea sa ajunga biolog marin, iar pentru asta va urma cursurile Colegiului Bowdoin.

David Boone a avut puterea sa treaca peste faptul ca a ramas fara un acoperis deasupra capului atunci cand membrii unei bande i-au incendiat casa pentru ca nu a vrut sa li se alature. S-a canalizat numai pe invatat. Iar roadele nu au intarziat sa apara. A obtinut o bursa completa la Harvard.
David planuieste sa studieze ingineria, o considera un domeniu cu provocari in permanenta si crede ca inginerii reprezinta cheia catre rezolvarea celor mai apasatoare probleme, atat tehnologice cat si sociale.

Un comentariu:

  1. Interesant subiect...si totusi nu am vz nici un roman precizat...ia documenteaza-te si poate mai faci un post si cu "genii" din Romania...da vezi sa nu le incurci cu cele de la BAC:D

    Ady S#lm

    RăspundețiȘtergere