vineri, 10 mai 2013

Dinamo - Steaua

dinamovssteaua
Meciul etapei cu numarul 31 din Liga 1 este chiar Derby-ul Romaniei, Dinamo-Steaua.
Acest meci este unu de orgolii, titlul fiind castigat cu 5 etape inainte de finalul campionatului de Steaua.








Dinamo-Steaua

Un meci al orgoliilor...




  •    Meciul din aceasta seara este unu important mai ales pentru dinamovistii, care spera intr-o victorie cu rivala de moarte, Steaua, pentru a ramane in lupta pentru un loc pe podium, loc ce o duce in calificarile pentru Europa League.
  •    Derby-ul din aceasta seara, vazut de majoritatea oamenilor de fotbalu romanesc unu dezechilibrat, cu un mare avantaj pentru Steaua poate duce la un moment istoric. Este primu derby in care una dintre echipe este matematic campioana, Steaua dar poate duce la o succesiune de 5 victorii consecutive ale Stelei in fata celor din Stefan cel Mare, lucru ce nu s-a mai intamplat in istoria fotbalului.
  •    De partea cealalta, Dinamo a reusit sa lege cel mai mult 4 victorii consecutive cu Steaua, acest lucru intamplandu-se doar de 2 ori, In anii 1971 si 1973 si cel mai recent  intre anii 2009 si 2011, stelisti nereusind  niciodata sa lege mai mult de 2-3 victorii in derby.
  •    Actuala serie de victorii a stelei in fata dinamovistilor a inceput in finala Cupei Romaniei , in 2011 , cand Steaua s-a impus dramatic in fata Dinamovistilor cu 2-1. Un meci in care am avut goluri frumoase dar si autogoluri, eroul meciului fiind fostul jucator al stelei, Nicolae Dica, actual jucator la Viitorul Constanta care a reusit sa deschida scorul cu o executie frumoasa din lovitura libera.Aceasta serie a continuat pana azi, Steaua reusind sa se impuna de fiecare data in campionat , scorul preferat al stelei fiind 3-1 , acest scor inregistrandu-se in 2 din cele 3 partide disputate de la finala Cupei Romaniei. Cel mai recent succes este cel meciul dupa National Arena din turul campionatului , Steaua impunandu-se cu scorul de 3-1. 
  •    Diseara vom afla daca Steaua reuseste cea de-a 5 a victorie consecutiva in meciurile contra dinamovistilor sau elevii antrenati de Cornel Talnar vor reusi sa faca un meci bun si sa intrerupa aceasta serie de 4 meciuri fara victorie in fata stelei.
  •   Cea mai buna sa castige...

steaua-dinamo


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu