miercuri, 11 iulie 2012

Metode de tortura

Mare descoperire si internetul asta . Ajungi sa citesti tot felul de ciudatenii zilnic cu ajutorul lui . Este adevarat ca eram destul de familiarizat din carti si filme despre acest "ser al adevarului" care totusi in 99% din cazuri ducea la moarte, insa ma gandesc sa va fac si voua publice cateva din "preferatele" mele, asa ca o sa incep chiar cu cea mai cunoscuta metoda de la noi in tara, foarte promovata de catre Vlad "Dracul" Tepes.





1. Trasul in teapa : Foarte apreciata pentru eficienta.  Procesul implica infigerea unui tarus inalt si foarte ascutit prin anusul celui torturat, dupa care greutatea corporala facea totul. Moartea survenea tarziu si in chinuri groaznice.






2. Fiertul de viu : In Evul Mediu, in functie de cat de grava era pedeapsa, un individ putea fi mutilat sau omorat prin aceasta metoda. Mutilarea implica scufundarea in apa clocotita sau ulei de cateva ori.






3. 
Trasul pe roata : De regula, un tambur prevazut cu spini trecea peste victime, dinspre picioare spre cap. 
Durerea groaznica ii facea pe unii sa spuna totul. Roata inainta, strapungand organele vitale si omorand victima. Persoana putea fi pusa peste roata, iar apoi zdrobita cu un ciocan, pentru ca spinii sa patrunda prin tesuturi.



4. Scaunul lui Iuda : Acesta era un scaun in forma piramidala. Victima era legata zdravan, dezbracata si asezata pe acest suport. Varful scaunului patrundea in anus sau vagin, iar victima era torturata prin propriile miscari. De obicei aceasta metoda era folosita mai mult pentru umilinta in public, pentru ca in general cei torturati nu ajungeau la moarte.





5. 
Spargatorul de capete era larg raspandit, fiind mai ales prezent in arsenalul Inchizitiei. Metoda era simpla, barbia se fixa pe un suport, iar fruntea intra intr-o cupola metalica prinsa cu un surub.
Calaul rasucea surubul pana cand dintii celui torturat cedau, sfaramand mandibula. Cel torturat murea in chinuri groaznice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu