marți, 10 iulie 2012

Bosonul Higgs

Am mai scris un articol despre "particula lui Dumnezeu" , doar ca acum se pare ca cercetatorii de la CERN au decis sa faca o declaratie oficiala in care au relatat faptul ca au descoperit particula in cauza . Totusi mai trebuie sa atinga nivelul 5 sigma ca sa fie siguri , fapt ce se stia atat inainte cat si dupa marea lor intalnire , care a fost doar ca sa mai aiba lumea despre ce sa scrie . Prima oara cand fizicienii au afirmat ca bosonul Higgs exista a fost in 1964. Peter Higgs, profesor la Universitatea Edinburgh si cel dupa care a fost numita particula, participa si el la conferinta de miercuri.  














Savantii de la CERN au afirmat ca descoperirea bosonului Higgs este o reusita importanta pentru intreaga omenire, care ar putea ajuta la dezlegarea misterelor Universului si face posibile calatoriile cu viteza luminii.
In luna decembrie a acestui an, acceleratorul de particule urmeaza a fi oprit timp de doi ani pentru a-i mari semnificativ puterea, pas considerat extrem de important in cautarea de noi particule si indicii care sa explice cum se unesc particulele din Univers si cum creeaza diverse lucruri.
Savantii de la CERN au afirmat ca acest proiect trebuie neaparat finantat si pe viitor si au cerut guvernelor din toata lumea sa faca rost de fondurile necesare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu