marți, 3 iulie 2012

"Sindromul" BlackBerry

Se pare ca aparitia a game intregi de smartphone-uri din ce in ce mai sofisticate , mai ales dominatia iPhone au reusit sa afecteze si granzii din sistem . Suntem probabil martorii la "decesul" companiei BlackBerry .
Acum 5 ani inainte de aparitia iPhone si alte smartphone-uri care au acaparat piata , BlackBerry era considerat starul pietei de telefonie mobila , acum insa multi critici au ajuns chiar la concluzie ca , citez "Nu mai este mult pana cand BlackBerry va fi telefonul care ti-l da de la servici" (sursa CNN) .
Research In Motion a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca va renunta la 5.000 de oameni. Castigurile pentru ultimele trei luni au fost sub toate estimarile, compania raportand o pierdere pe primul trimestru de 518 million dolari. Vanzarile au scazut cu 40% de anul trecut. Mai mult ,noul sistem de
operare, in care si-au pus multe sperante, va fi amanat pentru anul viitor .
Aceste date negativa isi pun serios amprenta pe gigantul canadian deoarece si actiunile firmei au scazut drastic , ajungand la pierderi de pana la 70%.
Criticii spun ca RIM reactioneaza prea incept fata de tot ceea ce se intampla pe aceasta piata. Asta nu inseamna totusi ca telefoanele BlackBerry nu vor mai fi bune de nimic curand. RIM are inca 78 de milioane de abonati si $2.2 miliarde cash.
Sa vedem totusi poate or sa vina cu ceva extrem ca sa recucereasca piata , este mai frumos cand este lupta mai acerba acolo sus , asa ca ar fi pacat ca unul dintre giganti sa se piarda in istorie ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu