marți, 3 iulie 2012

BAC 2012

Sa revenim la unul dintre subiectele de actualitate in Romania zilele astea , mai exact la bacalaureat . Credeti ca gata odata cu implementarea sistemului de camere video in licee nu se mai triseaza la BAC ? Inseamna ca sunteti putin cam naivi . Ca sa arunce putin praf in ochi la popor si sa faca mare tam-tam din super ideea lor cu camere video au inceput deja dupa prima proba scrisa , cea la limba si literatura romana , sa dea numere de elevi dati afara din sali pentru ca au incercat sa copieze .
Totusi cat de naiv sa fi sa crezi ca din zeci de mii de elevi doar 100 au incercat sa copieze . Macar au fost cat de cat corecti cu zonele unde au
fost mai multi , mai exact in capitala , clus , dolj si caras-severin . Aici nu ii pot contrazice .
Totusi , oare chiar nimeni cu un nume cat de cat rasunator dintre cei care au dat BAC-ul anul acesta nu a incercat sa copieze ? Hai sa fim seriosi . Doar ca au trecut si ei in pac cu moda si nu se mai chinuie sa copieze cu fituici sau de pe telefonul mobil . Si inainte se stia ca se dateau bani la comisiile de corectare si la alti reprezentanti mai apropriati ai ministerului si chiar daca un elev merita nota 4 in examen totusi pe listele de corectare avea un 10 frumos . Acum doar a crescut numarul celor care dau bani ca sa cumpere puncte la nota si a crescut taxa , probabil de la 100$/punct or fi ajuns si ei la 200-300$ nu cunosc asta pentru ca nu ma interesat acest aspect .
Ideea este ca si anul acesta sa copiat pe rupte la BAC doar ca nu a mai fost chiar pe fata ca in alti ani si singura diferenta este ca acum numai cei cu bani isi permit sa copieze usor , ceilalti trebuie sa faca eforturi destul de mari ca sa isi procure una dintre noile metode in voga de copiat , mai exact ma refer la cele de actualitate gen : ceas cu pdf-reader , castile wireles pe baza de magneti , etc. Acestea ar fi cam cele mai simple de utilizat si cele mai folosite , preturile difera in functie de performante asa ca cei carora le permite buzunarul copiaza fara griji .
Deci , din nou , cu ce au rezolvat problema copiatului la BAC prin camere ? Doar prin faptul ca acum cei care nu isi permit achizitionarea unei metode mai performante de copiat sunt obligati sa invete sau pica . Interesant este ca oricum in general cei care nu prea dispun de fonduri se chinuie oricum sa invete ca sa scoata medii bune sa poata realiza ceva in viata ca sa scape de problemele financiare . Iar in sectorul de elevi  cu buzunarul mare nu sa schimbat nimic , au schimbat doar metodele de copiat si faptul ca profesorii care asista nu mai pot sa primeasca bani ca nu au cum sa ii lasa sa copieze prin metodele vechi , atat...
Pacat de tara asta ca are potential , insa cu o asemenea conducere nu o sa se rezolve niciodata nimic ...

LE : Uitasem sa mai specific despre un caz tare de la bac : Acesta este un caz mai special, fiind vorba de un nevazator care sustinea proba pe un laptop unde era instalat un program specific. Acesta a accesat alte programe, care facilitau accesul la informatii necesare pentru elaborarea subiectelor. Laptopul a fost verificat initial de comisie, insa elevul a accesat alte programe prin wireless . Tare nu ?

2 comentarii:

  1. se copiaza foarte usor cu o casca cu magneti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte adevarat , mai ales ca la ei nu sunt profesori care sa vina special cu diverse aparate de bruiat ca in facultate ;))

      Ștergere