marți, 3 iulie 2012

"Enigme" naturale

Navigam aiuristic pe net de plictiseala si am dat din greseala de un peisaj foarte interesant , dat fiind faptul ca ma pasioneaza astfel de lucruri am cautat cateva detalii asupra peisajului in cauza , iar apoi am mai cautat cateva peisaje mai deosebite .
M-am decis in cele din urma la cateva peisaje cu adevarat deosebite si am hotarat sa vi le impartasesc si voua .
Sper sa va placa si sa intelegeti ca asta este un motiv in plus pentru care natura merita sa fie protejata nu exploatata .
Natura ofera multe fenomene stranii si unice prin frumusetea lor asa ca trebuie apreciata .
Have Fun .


1. Marele Canion : Marele Canion este unul dintre cele mai spectaculoase monumente naturale de pe Pamant, fiind strabatut de raul Colorado, timp de milioane de ani.


2. Cascada Angel este localizata in provincia Bolivar din Venezuela si pe langa faptul ca este cea mai inalta cascada din lume (979 metri), are si caderea cea mai brusca de apa. Din cauza inaltimii foarte mari si a vantului, aproape de pamant apa se pulverizeaza, oferind astfel o imagine incredibila, pe langa vegetatia infloritoare din zona.


3. Parcul National Gunung Mulu din Borneo detine cel mai mari si mai spectaculos sistem de pesteri din lume. Multe dintre pesteri sunt iluminate, iar vizitatorii pot vedea cascade inalte de pana la 180 de metri, in interiorul acestora. In fiecare seara, mai mult de un milion de lilieci se aseaza pe tavanul pesterilor, formand un nor negru impresionant.



4. Norii Mammatus
Desi absolut superbi, este foarte adevarat ca aparitia lor este de rau augur; norii mammatus prevestesc de cele mai multe ori aparitia unei furtuni sau fenomene meteorologice extreme. Sunt compusi in principal din particule de gheata, se extind pe sute de kilometri in orice directie, iar formatiuni individuale pot ramane vizibile static timp de 10-15 minute.


5. Mareele rosii arata astfel datorita unor alge marine, care inflorite invadeaza suprafete mari de ocean sau de plaje cu o culoare rosie sangerie. Unele din ele pot fi relativ inofensive, dar altele pot fi prevestitoare de toxine mortale ce pot cauza moartea pestilor, a pasarilor si a mamiferelor marine.

6. Gaurile albastre si-au dobandit numele de la tonurile mai inchise pe care le arata (vazute de deasupra) in relatie cu apele inconjuratoare; culoarea mai inchisa este data de adancimea lor. Pot avea sute de metri adancime si in timp ce scafandrilor le este usoara explorarea (datorita echipamentelor) unele din ele sunt lipsite de oxigen, impiedicand astfel existenta vietii.


7. Pietrele umblatoare
Misterioasele pietre miscatoare de pe noroiul uscat de pe fundul Vaii Mortii au fost in centrul unei controverse stiintifice vreme de decenii. Pietrele ce cantaresc sute de kilograme se misca sute de yarzi o data. Unii dintre savanti au explicat miscarea acestora prin combinatia unor vanturi puternice si a unei suprafete alunecoase sau inghetate.


8. Ochiul Africii Mauritania
Ochiul Africii este o enigma pentru oamenii de stiinta. Inca nu se poate explica cum s-a format roca in forma actuala in zona respectiva din Mauritania . Explicatia plauzibila este aceea ca vanturile au modelat rocile in felul acesta, iar explicatia mai putin plauzibila este aceea ca in trecut aici a existat o pista de aterizare pentru extraterestrii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu