marți, 3 iulie 2012

Particula lui "Dumnezeu"

Asa cum ne-am obisnuit , in toata lumea se fac investitii masive spre necunoscut doar ca sa aflam raspunsuri ciudate la intrebari ciudate , astfel ca se investesc miliarde de euro in proiectul gasirii particulei lui "Dumnezeu" in loc ca acei bani sa fie investiti pentru cercetari mai elaborate de a gasi metode mai eficiente de a trata cancerul sau alte boli foarte greu de tratat , sau de asemenea ar putea fi investiti pentru a rezolva multe probleme in tarile sarace ale lumii . 
Dar asta e .. Cautam raspunsuri complexe la probleme diverse in loc sa gasim solutii simple la probleme vitale . 

Astfel , baietii de la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) , organizeaza o conferinta in care se pare ca vor sa anunte ca au descoperit in cele din urma particula lui "Dumnezeu" sau intr-o denumire mai stiintifica , bosonul Higgs. 
Peter Higgs, profesor la Universitatea Edinburgh si cel dupa care a fost numita particula, va participa si el la conferinta de miercuri.
Ei se afla acum la un nivel 4 sigma al exactitatii care inseamna ca sunt siguri de ceea ce au descoperit in proportie de 99.99% insa vor sa treaca la un nivel sigma 5 sa fie siguri in proportie de 99.99995% ca au descoperit particula care trebuie . Oare cat se va mai investi pentru asta ? Destul in orice caz ...
Rolul acceleratorului de particule de la Geneva este de a ciocni particule de protoni la viteza luminii, pentru a recrea conditiile care au existat cu o fractiune de secunda inainte de Big Bang.
Desi pana in prezent au fost avut loc peste 1.600 de trilioane de ciocniri, mai putin de 300 de potentiali bosoni Higgs au fost produsi.
Asa ca in timp ce acesti savanti cu buget nelimitat se joaca de-a masinutele tamponate lumea trece prin diverse crize mondiale , prin razboaie civile , foamete , boli tot mai greu de diagnosticat si vindecat si multe altele ... Dar sa stam linistiti , se investesc miliarde de euro pentru a afla ce a fost inainte de Big Bang , o sa fim mai fericiti atunci .  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu