sâmbătă, 7 iulie 2012

Cainii comunitari

Am citit relativ recent un post de pe un alt blog pe care il urmaresc despre un accident al unui biker cu un caine comunitar . Interesant nu a fost articolul in sine care a fost realizat la nervi dupa cum chiar biker-ul respectiv a recunoscut si a adus anumite argumente pentru ceea ce a scris initial , cat comentariile (majoritatea stupide) facute de asa zisii iubitori de maidanezi . Eventual pot sa zica ei ca sunt si iubitori de maioneza nu doar de maidanezi ca pentru unii dintre ei e acelasi lucru . Au avut norocul sa scape de incidente  cu caini comunitari si acum ii vezi ca sunt in stare sa te omoare pe tine ca indraznesti sa te legi de viata maidanezilor .
E usor sa vorbesti atunci cand nu ai caine sau cand ai te miri ce caine care il pierzi daca il bagi in buzunar si atunci mi se pare si normal sa ai impresia ca toate patrupedele sunt inofensive ...
Eu de cand ma stiu am avut incontinuu caine , sau mai bine zis caini , si nu caine pe care sa il porti la breloc , in momentul de fata am chiar 4 caini insa asta nu inseamna ca trebuie sa suport si cainii comunitari .
Asta deoarece majoritatea sunt periculosi . Si sa nu aud prostii de genu ca doar 5% din cainii comunitari sunt violenti ca alea pot sa le creada relativ un numar redus de persoane (incerc sa evit eventualele jigniri) . Nu trebuie neaparat ca un caine sa fie violent ca sa fie si periculos , desi majoritatea prin asta se manifesta .
Eu am avut neplaceri cu cainii tocmai din cauza ca am incercat sa aplic tactica stupida cu , opreste si vorbeste , fapt ce ma constat in cel mai bun caz blugii rupti iar in altele diverse rani la picior sau mana , neplaceri care au avut loc atat cat eram pe bicicleta dar si cand eram un simplu pieton care isi vedea linistit de drum . Si sunt cazuri in care nu apuci sa mai gandesti ca te trezesti deja muscat si voi vreti sa tinem partea cainilor maidanezi ? No really ...












Ma duceam acum cativa ani la cineva acasa si mai aveam 5m si intram in bloc , mergeam linistit pe trotuar si ma trezesc brusc cu o durere la picior ... Exact , un caine comunitar isi bagase dintii in piciorul meu pentru simplul fapt ca treceam pe acolo , ce trebuia sa fac ? Sa il iau in brate si sa ii zic : "Hai ma micutule , mai musca-ma de cateva ori ca sa iti domolesti tu furia " .
Iar cei care sunt linistiti sunt foarte periculosi in special pentru copii mici pentru ca sunt purtatori de boli . Copii mici daca observa ca nu sunt latrati se apropie de caini si se joaca cu ei si astfel pot sa ia diverse boli transmise prin blana sau pielea cainilor sau pot sa ia o capusa sau ceva de la caine si este destul de cunoscut cat sunt de periculoase capusele .
Deci ? Eu nu prea vad partile bune pentru cainii comunitari ... Daca un caine sau o haita omoara un om nevinovat care pur si simplu era in trecere este acuzat omul ca a instigat si cainii sunt lasati in pace sau in cel mai rau caz eutanasiati daca era o persoana importanta cel ucis sau ranit , daca in schimb un om omoara un caine este criminal si se alege cu o amenda , eventual inchisoare si tot felul de amenintari de la lunatici care se declara iubitori de animale dar nu au nici macar un papagal in casa ca au ei destule pene pe spate .














PS: este vorba de articolul http://www.portocalamecanica.ro/dog-beats-frame-beat-scissors-beats-paper-beats-rock.html/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu