vineri, 6 iulie 2012

Suvita prezidentiala a fost suspendata

Asa cum 99% din populatie spera , presedintele Traian Basescu a fost suspendat din functie in urma sedinteti ce a avut astazi loc in Parlamentul Romaniei .
Votul se pare ca a inceput in jurul orei 20:00 si a rezultat in final cu 258 de voturi in favoarea suspendarii si 116 impotriva .
In sfarsit avem ocazia sa scapam de marinar pentru ca pana acum a condus Romania exact ca pe o nava dar din pacate din nava de croaziera ce putea sa fie a transformat-o intr-un biet feribot care pluteste in deriva undeva in oceanul portocaliu al lacomiei .
In continuare va prezint cateva franturi mai importante dupa mine din discutiile ce au avut loc la votarea din aceasta seara . O seara foarte importanta pentru viitorul Romaniei .



Avem mai intai si o declaratie in format video a PRESedintelui : Traian "Suvita" Basescu


1. Presedintele Traian Basescu i s-a adresat lui Crin Antonescu, in finalul interventiei sale in fata Parlamentului, spunandu-i ca ii lasa o foaie, pe care sa scrie ce a promis, liderul PNL declarand anterior ca, daca Basescu nu este demis la referendum, se retrage definitiv din viata politica.
2. Basescu: Stiu ca am luat decizii nepopulare, dar am luat-o pentru a nu ajunge la un rau mai mare: salarii neplatite. Mi-am facut datoria fata de tara mea, de poporul meu. Si-acum doar o mica observatie care depinde de votul dumneavoastra. Eu sunt la Cotroceni, astept Curtea Constitutionale care sa stabileasca un presedinte interimar. Daca nu veti avea o asemenea decizie, va astept domnule Antonescu cu o promisiune scrisa prin care sa va retrageti daca eu castig referendumul.
3. Senatorul independent Mircea Geoana si-a declarat convingerea, in plenul Parlamentului, ca, de vineri seara, presedintele Senatului, Crin Antonescu, va da un semnal, ca presedinte interimar, de calm, de echilibru si de respectare a tuturor angajamentelor externe ale Romaniei.
4. Geoana l-a citat pe Abraham Lincoln care spunea ca poti sa ii pacalesti pe toti pentru o perioada, poti sa ii pacalesti tot timpul pe unii, dar nu poti sa ii pacalesti pe toti intotdeauna, Mircea Geoana aratand ca aici s-a ajuns la finalul mandatului presedintelui Traian Basescu.
5.  Crin Antonescu: Ne uneste dorul de Emil Boc. Imi e dor de discursurile lui Emil Boc, credeam ca nu se poate mai rau. Sa zicem ca domnul Blaga n-a zis nimic. Parlamentul nu este un tribunal. Hotararea pe care noi o vom lua astazi nu e o sentinta. Nu e mai putin adevarat ca in ciuda tensiunii, e una din cele mai frumoase zile ale vietii politice romanesti. Pentru ca astazi, reuniti, indiferent cu ce verdict politic vom pleca, nu dam nicio lovitura de stat, nu atacam nicio institutie, nu punem intre paranteze nicio litera a Constitutiei ci ne aflam in mijlocul exercitiului democratic.
6. "Fac apel la dumneavostra ca lucrarile sa se desfasoare intr-o atmosfera demna de institutia in care ne aflam, chiar daca subiectul e extraordinar si genereaza in mod firesc pozitii contradictorii", a spus Antonescu.

Sursa : ProTV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu