joi, 10 ianuarie 2013

Se scumpesc tigarile... Iar .

tigari
Umbla "vorba" ca undeva la sfarsitul lunii ianuarie ar avea de gand baietii buni sa bage inca o scumpire la dragele noastre aducatoare de cancer si inhalatoare cu nicotina. De ce? Simplu, pentru ca ies bani...
Aud lumea ca zice : "Gata, la urmatoarea scumpire ma las.", vezi sa nu. Cresterile sunt dese si sistematice, gandite in asa fel incat sa nu fie percepute ca atare de consumatori.





Se scumpesc tigarile... Iar ...

Tigarile, o investitie inutila si nesanatoasa ...


Va dau un exemplu simplu si destul de apropiat de realitate, fara sa specific marca pentru ca nu am niciun interes sa fac reclama - Pachetul de tigari iesea acum 5 sau 6 ani din fabrica cu un pret situat undeva la 2.5 Ron, iar in magazin era pretul de 5.6 Ron, in timp ce in prezent pretul de iesire cred ca este pe la maxim 4 Ron si pretul in magazine a ajuns deja la 130 Ron.
Deci toata diferenta consta in taxe. Cand compari majorarea in acest fel observi diferenta, insa atunci cand ei, odata la cateva luni, mai adauga undeva la 50 de bani la pachet, lumea nu simte asa de mult cresterea si scade riscul sa apara persoane care sa se lase de fumat, pe cand o majorarea brusca ar duce la scaderea numarului de fumatori si astfel la pierderea unor bani.
In fine, discutia poate deveni mult mai ampla si mai exacta, insa la ora asta chiar nu sunt capabil de o analiza ampla a subiectului asa ca o las pe alta data.
In alta ordine de idei, am vazut un spot publicitar din Marea Britanie, sau, mai bine spus, un nou spot antireclama destinat fumatorilor.
Spotul este foarte sugestiv si prezinta intr-un mod cat de poate de simplu cam catre ce ne indreptam prin acest viciu.


Pe fundal auzim pe durata spotului si un mesaj transmis, mai exact : "Atunci când fumezi, chimicalele inhalate provoacă o serie de mutaţii în corpul tău, mutaţii responsabile de apariţia cancerului. La fiecare 15 ţigări pe care le fumezi organismul tău va suferi o mutaţie. Dacă ai putea să vezi efectele negative care se produc în organismul tău ai renunţa la acest viciu", un mesaj destul de simplu si de sugestiv, desi, ca sa fiu sincer, pe mine ma convinge mai mult cel care apare in clip.
Desi acel personaj este cu siguranta acoperit cu un strat gros de machiaj si facut in asa fel incat sa inspire mila si un sentiment de respingere fata de tigari, totusi trebuie sa fim constienti ca sunt foarte multi care ajung sa arate exact asa, sau poate chiar mai rau.
Ideea este simpla din partea mea : Daca nu fumati, sa nu va apucati, iar daca fumati, incercati sa va lasati cat nu este prea tarziu, pentru ca tigarile sunt pur si simplu o investitie total nejustificata si nesanatoasa, fapt ce il pot spune din proprie experienta, nu ca cei care tot striga in stanga si in dreapta ca nu e bine fara sa fi pus vreodata mana pe o tigare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu