miercuri, 11 iulie 2012

Invatamantul - Spre mai rau ...


Daca aveti impresia ca anul acesta a fost rau cu BAC-ul atunci ce pretentie sa mai avem la urmatoarele generatii cand ei pica pana si Evaluarea Nationala si nu sunt in stare sa intre la liceu, sau, chiar mai grav, or sa intre in toamna pe locurile ramase libere. Eu cred ca asta este o mare prostie pentru ca daca au trecut primul examen important al vietii asa atunci or sa incerce sa continue in acelasi ritm .

35% de elevi au picat la Evalurea Nationala, daca nu au fost in stare sa ia note peste 5 acum nu cred ca o sa ii intereseze prea mult viitorul, deci tragem concluzia ca "Viitorul NU suna bine ! " .
Reprezentantii Ministerului spun ca unul dintre motivele care au dus la acest dezastru ar fi comasarea scolilor cu elevi putini.
Potrivit ministrului Educatiei, 8% dintre candidatii de la evaluarea de anul acesta au avut medii intre 5,00 si 5,50, 8,1% - intre 5.50 si 6,00, iar 7,8% - intre 6,00 si 6,50. Ponderea celor cu medii mari este considerabil mai mica, respectiv 5,3% - cu medii intre 9,00 si 9,50, 3,8% - intre 9,50 si 10 si doar 0,2% cu media 10, a mai precizat Andronescu.
Oricum ei stau ceva mai bine momentan decat cei care nu au luat Bacalaureatul care daca isi doresc acea diploma trebuie sa repete examenul , nu intra din oficiu mai departe.












Si totusi pentru rezultatele de la BAC "tovarasa" Andronescu a inceput sa gaseasca solutii precum : inchiderea liceelor si diferentierea examenelor, in loc sa se gandeasca la investitii cu cap in invatamant incat sa ai profesori mai buni care sa isi dea interesul nu toate cazaturile care daca ii pui sa dea BAC-ul nu au sanse. Daca profesorii care ar trebui sa ajute elevii nu sunt in stare sa raspunda la subiecte atunci ce pretentie aveti de la elevi ?
Se spune ca au picat atatia pentru ca nu se mai copiaza ... Aiurea, se copiaza la greu, doar ca acum copiaza doar cei care isi permit. Pana si Laura Andresan a luat BAC-ul . Am mai comentat cum se poate copiat mai nou in articole precedente asa ca nu mai repet, e clar insa ca nu o sa se ajunga nicaieri prea curand cu gandirea asta tampita. E adevarat ca nici elevii nu invata, insa nici multi profesori nu sunt capabili sau pur si simplu nu isi dau interesul pentru ca nu au de ce, iar ministerul este egal cu 0 la solutii care sa si fie bune .
 La nivel national, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta este de 43,04% inainte de solutionarea contestatiilor, cu 1,43% mai mica fata de 2011.

Noul bacalaureat ar presupune introducerea de probe scrise diferentiate in functie de profil si filiera.

Un comentariu:

  1. Profesorii nu trebuie sa raspunda la subiescte ! Fiecare profesor este specializat pe o anumita ramura , adica proful de fizica nu stie pre multa istorie sau chimie , iar prful de romana stie bine materia sa . Toata lumea face caz despre evaluarea anuala a profesorilor , dar restul categoriilor profesionale nu au evaluare anuala si nu dardaie pentru postul lor asa cum este la profesori . Putregaiul din invatamant se afla la varf , in minister sunt tot felul de chiulangii cu pile si multi incompetenti , niste complexati ,condus de ministri asijderea . De ce zic tot felul de complexati , pentru ca in nemernicia lor , cand vin pe functia respectiva , vor sa schimbe totul , sa vada lumea inteligenta si desteptaciune , precara . Si astfel de fiacare data se schimba totul si nimeni nu mai stie cum va fi , iar elevii sunt derutati si afectati . A fost un subiect dat de catre un tembel , despre analiza partii de vorbire , iar parintii elevilor au venit cu precizari pertinente , incat ministerul a dispus revizuirea lucrarilor elevilor si implicit a notelor . Si totusi acel/acei tembei care au conceput asemnea subiecte nu au fost inlaturati din sistem . Asa ca putregaiul este intotdeauna la varf !

    RăspundețiȘtergere