joi, 19 iulie 2012

Crima sau pedeapsa?

Evident titlul reprezinta o intrebare retorica la care oricum 99% dintre cititori considera ceea ce va prezint acum drept o crima cu "sange rece". Este adevarat ca am criticat intr-un articol anterior   cainii comunitari dar totusi nu sunt de acord cu ce a facut persoana in cauza. Evenimentul a avut loc in Craiova .
Mai exact, o doamna, sau cel putin asa au relatat cei care se aflau in zona, a aruncat pentru animalele comunitare diverse alimente care erau otravite.


Nu, asta nu este o solutie. Dupa persoana respectiva hai sa dam si la oamenii strazii alimente otravite ca sa nu se mai impiedice ea/el de ei .
Asta a fost un act de cruzime pentru care persoana in cauza ar trebui pedepsita.
Este adevarat ca trebuie sa fie rezolvata problema cainilor comunitari, dar nu asa .
Eu sunt de parere ca urmatoarea solutie ar fi cea mai buna :
Cainii sa fie toti prinsi si luati dupa strazi indiferent de cat de mari sau de mici ar fi, se mai face greseala sa ia decat pe cei mari de parca cei mici nu ajung si ei sa creasca...
Dusi la un adapost unde veterinarii sa ii analizeze.
Cei sanatosi si care nu prezinta o violenta constanta sa fie curatati si dati spre adoptie in centre speciale.
Iar cei care sunt prea bolnavi, prezinta deficiente ireparabile sau sunt mult prea violenti, desi suna crud, trebuie eutanasiati.
Pentru ce sa ii lasam sa se chinuie cu diverse boli, deficiente, sau sa ii lasam pe cei violenti sa faca rau altor animale sau persoane ? Ce nu se mai poate repara mai bine sa ii autanasieze decat sa traiasca asa .
Astept in comentarii daca aveti idei mai bune, sau ce pedeapsa credeti ca ar merita persoanele de genul celei prezentate mai sus ?

2 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine in privinta asta dar nu cred ca cainii violenti ar trebuii eutanasiati pentru ca nu s-au nascut asa..evident cand erau mici erau si ei la randul lor "atacati" de alte animale/persoana si au fost "obligati" ca spun asa..sa devina violenti pentru a se apara...oricum ti-am citit blogul si imi place la nebunie:) tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da doar ca din pacate cu unii nu se mai poate face nimic asa ca nu ar avea sens sa ii tina intr-o cusca pana ar muri ei de batranete.
      Iti multumesc pentru observatii si te rog sa ma contactezi la ady12_td pe messenger. Sunt curios sa cunosc persoanele care imi citesc blogul.

      Ștergere